Methodiek Pleinaanpak Rotterdam

 

Elke buurt heeft wel een plein. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, allerlei activiteiten doen en kinderen spelen. Een verzamelplaats van mensen met verschillende achtergronden, culturen en leeftijdsgroepen. Met ieder hun specifieke eigenschappen en gedrag. Maar niet iedereen ervaart die activiteiten van een ander altijd als positief. Een plein kan dan het stempel ‘overlastplek' krijgen. Terecht of niet? Dat is de vraag.

Overlast en de aanpak

Want wat is overlast precies? En hoe pak je die aan? In veel gevallen wordt naar één partij gekeken. Daarom is het belangrijk met alle betrokkenen te praten om erachter te komen wat er werkelijk speelt. Iedereen heeft een eigen verhaal. Hoe zou de samenwerking en de communicatie kunnen verbeteren?

Pleinaanpak

Wat voor de een werkt, hoeft niet de oplossing voor een ander te zijn. Daarom is maatwerk in dit soort situaties belangrijk, net als het maken van een gedegen analyse van het probleem. Een methode die al meerdere keren in Rotterdam met succes is toegepast, is de Pleinaanpak. Stadsmarinier Michiel van der Pols is zo enthousiast over deze aanpak, dat hij zijn ervaringen graag met anderen wil delen. Heeft u te maken met problemen op een plein? Dan is dit wellicht de methode waar u naar op zoek bent. Download het boekje en lees hoe de aanpak werkt en hoe u deze kunt toepassen. De stadsmarinier en het team dat betrokken is bij de Pleinaanpak, helpen daar graag bij!

Zie voor meer info: Pleinaanpak Rotterdam

Video de Pleinaanpak in de Praktijk